Luftig Æggekage med Sprøde Baconstykker og Friske Tomater

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Luftig Æggekage med Sprøde Baconstykker og Friske Tomater i Mini-forme

Ingredienser

  • 4 stk Æg
  • 100 g Bacon i tern
  • 150 g Cherrytomater
  • 1 dl Mælk
  • 0,5 tsk Salt
  • 0,25 tsk Sort peber
  • 1 spsk Smør
  • Frisk purløg til pynt

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190°C.
  2. Steg baconternene i en pande ved middel varme, indtil de er sprøde. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  3. Halver cherrytomaterne.
  4. Pisk æggene sammen med mælk, salt og peber til en ensartet masse.
  5. Smør mini-formene (ca. 10 cm i diameter) med smør.
  6. Fordel halvdelen af bacon og tomater i formene.
  7. Hæld æggeblandingen over, så det dækker ingredienserne i formene.
  8. Drys resten af bacon og tomater ovenpå.
  9. Sæt formene i airfryeren og tilbered i ca. 20-25 minutter, eller indtil æggekagen er fast og let gylden på toppen.
  10. Lad æggekagen afkøle et par minutter inden servering.
  11. Pynt med friskhakket purløg og server straks.

Tips

  • Brug små ovnfaste forme, der passer i din airfryer.
  • Du kan tilsætte lidt revet ost i æggeblandingen for ekstra smag og cremethed.
  • Hvis du ønsker en mere fyldig æggekage, kan du tilføje finthakket spinat eller forårsløg.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk