Lækre Mini Cheeseburgere med Karamelliserede Løg og Sprøde Urteovnfritter

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Mini cheeseburgere med sprøde urteovnfritter

Ingredienser

  • 400 g Oksefars (min. 8% fedt)
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Friskkværnet peber
  • 1 stk Lille rødløg
  • 1 spsk Smør
  • 4 stk Mini burgerboller
  • 4 skive Cheddarost
  • 2 stk Syltede agurker
  • 100 g Kartofler
  • 1 spsk Olivenolie
  • 1 tsk Tørret rosmarin
  • 1 tsk Tørret timian
  • Salt og peber til ovnfritter
  • Ketchup og sennep efter smag

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde stave til ovnfritter. Vend dem i olivenolie, tørret rosmarin, timian, salt og peber.
  2. Læg kartoffelstavene i airfryer-kurven i ét lag og steg ved 190°C i 20-25 minutter, til de er sprøde og gyldne. Ryst kurven et par gange undervejs for jævn stegning.
  3. Imens varmes smørret på en pande ved middel varme. Skær rødløget i tynde skiver og steg det langsomt i smørret i ca. 10 minutter, til løgene er gyldne og karamelliserede. Rør jævnligt.
  4. Bland oksefarsen med salt og peber. Form 8 små, flade bøffer, der passer i størrelsen til mini burgerbollerne.
  5. Forvarm airfryeren til 190°C. Læg bøfferne i kurven og steg dem i 8-10 minutter, vend efter halvdelen af tiden.
  6. Læg en skive cheddar på hver bøf og steg yderligere 1-2 minutter, til osten smelter.
  7. Opvarm burgerbollerne let i airfryeren i 2-3 minutter.
  8. Saml mini cheeseburgerne med bøf, karamelliserede løg og syltede agurker i bollerne. Server med de sprøde urteovnfritter og ketchup og sennep efter smag.

Tips

  • Prøv at tilsætte lidt finthakket frisk chili til farsen for et lille spicy twist.
  • Du kan skifte cheddar ud med mozzarella eller en skarp blåskimmelost for variation.
  • Brug søde kartoffelfritter i stedet for almindelige for en sød og anderledes smag.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk