Lækre Mini Cheeseburgere med Karamelliserede Løg

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Mini cheeseburgere med smeltet ost og karamelliserede løg

Ingredienser

  • 400 g Hakket oksekød (ca. 10% fedt)
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Friskkværnet peber
  • 1 spsk Olivenolie
  • 2 stk Store rødløg
  • 1 spsk Smør
  • 1 tsk Sukker
  • 6 stk Mini burgerboller
  • 6 skive Cheddarost
  • Salatblade
  • Ketchup eller valgfri dressing

Fremgangsmåde

  1. Skær rødløg i tynde skiver.
  2. Opvarm smør og olivenolie i en pande ved middel varme. Tilsæt sukker og løg og lad dem simre i 15-20 minutter under jævnlig omrøring, indtil løgene er bløde og karamelliserede. Sæt til side.
  3. Form det hakkede oksekød til små, flade mini bøffer, der passer til burgerbollernes størrelse. Krydr med salt og peber.
  4. Forvarm airfryeren til 190°C.
  5. Læg bøfferne i airfryeren og tilbered dem i 8-10 minutter, vend halvvejs, til de er gennemstegte og saftige.
  6. Læg en skive cheddarost på hver bøf i de sidste 2 minutter, så osten smelter let.
  7. Del burgerbollerne og rist dem let i airfryeren i 2-3 minutter, til de er gyldne og sprøde.
  8. Saml burgerne med salatblade, bøffer med smeltet ost og en god portion karamelliserede løg. Tilføj ketchup eller din foretrukne dressing efter smag.

Tips

  • For ekstra smag kan du tilføje en smule røget paprika eller hvidløgspulver i kødet.
  • Prøv at bruge brioche mini-boller for en ekstra blød og sødlig bund.
  • Vil du have en spicy version, kan du tilføje lidt finthakket jalapeño i løgene under karamelliseringen.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk