Krydret Vegetarfrikadeller med Sprøde Kartofler
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 300 g Hytteost
- 150 g Revet gulerod
- 100 g Finthakket løg
- 2 stk Æg
- 80 g Havregryn
- 1 tsk Spidskommen
- 1 tsk Røget paprika
- 0,5 tsk Chiliflager
- Salt og peber, tsk
- 500 g Kartofler
- 1 spsk Olivenolie
- 1 tsk Tørret rosmarin
Fremgangsmåde
- Skræl kartoflerne og skær dem i både. Vend dem med olivenolie, rosmarin, salt og peber.
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- Læg kartoflerne i airfryer-kurven i ét lag og tilbered i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Ryst kurven halvvejs igennem.
- Imens kartoflerne tilberedes, blandes hytteost, revet gulerod, finthakket løg, æg, havregryn, spidskommen, røget paprika, chiliflager, salt og peber i en skål. Lad farsen hvile i 5 minutter, så havregrynene kan suge væske til sig.
- Form farsen til små frikadeller med fugtige hænder.
- Når kartoflerne er næsten færdige, lægges frikadellerne i airfryer-kurven ved siden af kartoflerne. Fortsæt tilberedning i yderligere 8-10 minutter ved 190 grader, til frikadellerne er faste og let gyldne.
- Server de krydrede vegetarfrikadeller varme sammen med de sprøde kartofler.
Tips
- Hvis farsen virker for våd, tilsæt lidt ekstra havregryn.
- Du kan erstatte hytteost med ricotta for en mildere smag.
- For ekstra friskhed, server med en klat græsk yoghurt eller frisk persille.