Krydret Vegetarfrikadeller med Sprøde Kartofler

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Krydret Vegetarfrikadeller med Sprøde Kartofler

Ingredienser

  • 300 g Hytteost
  • 150 g Revet gulerod
  • 100 g Finthakket løg
  • 2 stk Æg
  • 80 g Havregryn
  • 1 tsk Spidskommen
  • 1 tsk Røget paprika
  • 0,5 tsk Chiliflager
  • Salt og peber, tsk
  • 500 g Kartofler
  • 1 spsk Olivenolie
  • 1 tsk Tørret rosmarin

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i både. Vend dem med olivenolie, rosmarin, salt og peber.
  2. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  3. Læg kartoflerne i airfryer-kurven i ét lag og tilbered i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Ryst kurven halvvejs igennem.
  4. Imens kartoflerne tilberedes, blandes hytteost, revet gulerod, finthakket løg, æg, havregryn, spidskommen, røget paprika, chiliflager, salt og peber i en skål. Lad farsen hvile i 5 minutter, så havregrynene kan suge væske til sig.
  5. Form farsen til små frikadeller med fugtige hænder.
  6. Når kartoflerne er næsten færdige, lægges frikadellerne i airfryer-kurven ved siden af kartoflerne. Fortsæt tilberedning i yderligere 8-10 minutter ved 190 grader, til frikadellerne er faste og let gyldne.
  7. Server de krydrede vegetarfrikadeller varme sammen med de sprøde kartofler.

Tips

  • Hvis farsen virker for våd, tilsæt lidt ekstra havregryn.
  • Du kan erstatte hytteost med ricotta for en mildere smag.
  • For ekstra friskhed, server med en klat græsk yoghurt eller frisk persille.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk