Krydret Sprøde Kikærter

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Skål med krydret sprøde kikærter

Ingredienser

  • 400 g Kikærter (kogte eller drænede fra dåse)
  • 1 spsk Olivenolie
  • 1 tsk Røget paprika
  • 0,5 tsk Chilipulver
  • 0,5 tsk Hvidløgspulver
  • 0,5 tsk Salt
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  2. Tør kikærterne godt med køkkenrulle for at fjerne overskydende fugt.
  3. Vend kikærterne med olivenolie, røget paprika, chilipulver, hvidløgspulver, salt og peber, så de er jævnt dækkede.
  4. Fordel kikærterne i et enkelt lag i airfryer-kurven uden at overfylde.
  5. Tilbered i airfryeren i 20-25 minutter, ryst kurven hvert 5. minut for at sikre jævn sprødhed.
  6. Tag kikærterne ud, når de er gyldne og sprøde. Lad dem køle lidt af før servering.

Tips

  • For ekstra sprødhed kan du lade kikærterne tørre på et viskestykke i 30 minutter inden krydring.
  • Prøv at variere krydderierne med karry, spidskommen eller italienske krydderurter.
  • Opbevar rester i en lufttæt beholder for at bevare sprødheden.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk