Krydret Sprøde BBQ Kyllingelår med Cremet Coleslaw
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 4 stk Kyllingelår
- 2 spsk Olivenolie
- 1 tsk Røget paprika
- 1 tsk Chilipulver
- 1 tsk Hvidløgspulver
- 1 tsk Løgpulver
- 0,5 tsk Salt
- 0,5 tsk Sort peber
- 100 ml BBQ sauce
- 200 g Hvidkål
- 100 g Gulerod
- 75 ml Græsk yoghurt
- 1 spsk Mayonnaise
- 1 tsk Æblecidereddike
- 1 tsk Honning
- Frisk persille (til pynt), stk
Fremgangsmåde
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Dup kyllingelårene tørre med køkkenrulle.
- Bland olivenolie, røget paprika, chilipulver, hvidløgspulver, løgpulver, salt og peber i en skål og gnid krydderiblandingen godt ind i kyllingelårene.
- Læg kyllingelårene i airfryerkurven og steg dem i 25 minutter ved 190°C, vend dem efter 12 minutter.
- Smør BBQ sauce på kyllingelårene de sidste 5 minutter af tilberedningen, så saucen karamelliseres let.
- Imens kyllingen steger, snit hvidkål og riv gulerod fint.
- Bland græsk yoghurt, mayonnaise, æblecidereddike og honning i en skål til dressingen.
- Vend den snittede kål og gulerod i dressingen og smag til.
- Server de varme, sprøde BBQ kyllingelår med den cremede coleslaw og pynt med frisk persille.
Tips
- For ekstra sprødhed kan du lade kyllingen hvile 5 minutter efter stegning uden låg.
- Hvis du ønsker en stærkere smag, kan du tilsætte lidt cayennepeber i krydderiblandingen.
- Coleslaw’en kan med fordel laves dagen før, så smagene udvikler sig endnu mere.