Krydret Sprøde BBQ Kyllingelår med Cremet Coleslaw

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Krydret Sprøde BBQ Kyllingelår med Cremet Coleslaw

Ingredienser

  • 4 stk Kyllingelår
  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 tsk Røget paprika
  • 1 tsk Chilipulver
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 1 tsk Løgpulver
  • 0,5 tsk Salt
  • 0,5 tsk Sort peber
  • 100 ml BBQ sauce
  • 200 g Hvidkål
  • 100 g Gulerod
  • 75 ml Græsk yoghurt
  • 1 spsk Mayonnaise
  • 1 tsk Æblecidereddike
  • 1 tsk Honning
  • Frisk persille (til pynt), stk

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190°C.
  2. Dup kyllingelårene tørre med køkkenrulle.
  3. Bland olivenolie, røget paprika, chilipulver, hvidløgspulver, løgpulver, salt og peber i en skål og gnid krydderiblandingen godt ind i kyllingelårene.
  4. Læg kyllingelårene i airfryerkurven og steg dem i 25 minutter ved 190°C, vend dem efter 12 minutter.
  5. Smør BBQ sauce på kyllingelårene de sidste 5 minutter af tilberedningen, så saucen karamelliseres let.
  6. Imens kyllingen steger, snit hvidkål og riv gulerod fint.
  7. Bland græsk yoghurt, mayonnaise, æblecidereddike og honning i en skål til dressingen.
  8. Vend den snittede kål og gulerod i dressingen og smag til.
  9. Server de varme, sprøde BBQ kyllingelår med den cremede coleslaw og pynt med frisk persille.

Tips

  • For ekstra sprødhed kan du lade kyllingen hvile 5 minutter efter stegning uden låg.
  • Hvis du ønsker en stærkere smag, kan du tilsætte lidt cayennepeber i krydderiblandingen.
  • Coleslaw’en kan med fordel laves dagen før, så smagene udvikler sig endnu mere.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk