Krydret Sprød Tofu Satay
Tilberedning: 25 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 400 g fast tofu
- 2 spsk sojasauce
- 1 spsk limesaft
- 1 spsk olie
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk hvidløgspulver
- 0,5 tsk chiliflager
- salt og peber efter smag
- 150 g peanutbutter
- 2 spsk sojasauce
- 1 spsk limesaft
- 1 spsk honning eller ahornsirup
- 1 dl koldt vand
- 1 tsk revet ingefær
- 1 tsk chilipulver
Fremgangsmåde
- Pres tofuen for overskydende væske og skær den i tern på ca. 3 cm.
- Bland sojasauce, limesaft, olie, røget paprika, hvidløgspulver, chiliflager, salt og peber i en skål og vend tofuternene heri. Lad marinere i 10 minutter.
- Træd tofustykkerne på spyd.
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Læg tofuspyd i airfryeren i ét lag og steg i 12-15 minutter, vend spyddene halvvejs, til de er sprøde og let gyldne.
- Imens laves jordnøddesaucen ved at røre peanutbutter, sojasauce, limesaft, honning/ahornsirup, ingefær og chilipulver sammen. Tilsæt koldt vand lidt ad gangen, indtil saucen har ønsket konsistens.
- Server de sprøde tofu satay-spyd med den cremede jordnøddesauce.
Tips
- Pres tofuen godt for at få den ekstra fast og sprød.
- Du kan også tilføje frisk koriander eller hakkede peanuts som topping.
- Jordnøddesaucen kan justeres i styrke med mere eller mindre chili.