Krydret Ovnbagte Grøntsagsfrikadeller med Cremet Avocado-Dip

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Krydret ovnbagte grøntsagsfrikadeller med cremet dip

Ingredienser

  • 300 g Hakket blomkål
  • 200 g Revet gulerod
  • 100 g Finthakket spinat
  • 1 stk Lille løg
  • 2 stk Hvidløgsfed
  • 100 g Havregryn
  • 2 stk Æg
  • 1 tsk Spidskommen
  • 1 tsk Røget paprika
  • Salt, tsk
  • Friskkværnet peber, tsk
  • 1 spsk Olivenolie
  • 1 stk Moden avocado
  • 2 spsk Græsk yoghurt
  • 1 spsk Friskpresset citronsaft
  • Frisk koriander eller persille, stk
  • Salt og peber til dip, stk

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190°C.
  2. Hak løg og hvidløg fint. Riv guleroden og hak spinaten groft.
  3. I en stor skål blandes hakket blomkål, revet gulerod, spinat, løg og hvidløg.
  4. Tilsæt havregryn, æg, spidskommen, røget paprika, salt og peber. Rør godt sammen til en formbar fars.
  5. Form farsen til ca. 8 mellemstore frikadeller.
  6. Pensl eller sprøjt lidt olivenolie på frikadellerne for ekstra sprødhed.
  7. Læg frikadellerne i airfryer-kurven med lidt afstand mellem hver.
  8. Airfry i 25 minutter ved 190°C, vend dem efter 12-13 minutter for jævn stegeskorpe.
  9. Imens laves dippen: Mos avocadoen i en skål. Rør græsk yoghurt og citronsaft i. Smag til med salt, peber og hakket frisk koriander eller persille.
  10. Server de varme, sprøde grøntsagsfrikadeller med den cremede avocado-dip.

Tips

  • Du kan tilsætte lidt finthakket chili for ekstra varme.
  • Prøv at erstatte spinat med frisk basilikum for en anderledes smagsprofil.
  • Hvis farsen virker for våd, tilsæt lidt ekstra havregryn.
  • Server med en frisk salat eller grove kartoffelbåde for et komplet måltid.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk