Krydret Ovnbagte Frikadeller med Cremet Urte-Kartoffelmos

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Krydret Ovnbagte Frikadeller med Cremet Urte-Kartoffelmos

Ingredienser

  • 500 g Hakket svinekød
  • 1 stk Lille løg, finthakket
  • 1 stk Æg
  • 2 spsk Rasp
  • 1 tsk Stødt spidskommen
  • 1 tsk Smoked paprika
  • 0,5 tsk Chili flakes
  • Salt og friskkværnet peber
  • 800 g Kartofler, skrællede og skåret i mindre stykker
  • 50 ml Mælk
  • 25 g Smør
  • 2 spsk Friskhakket persille
  • 1 spsk Friskhakket purløg
  • Peber efter smag

Fremgangsmåde

  1. Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre, cirka 15 minutter.
  2. Imens forberedes frikadellefarsen: Bland hakket svinekød, finthakket løg, æg, rasp, spidskommen, smoked paprika, chili flakes, salt og peber i en skål.
  3. Form farsen til 12-14 jævnt store frikadeller.
  4. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  5. Placer frikadellerne i airfryerkurven i ét lag og bag dem i 12-15 minutter, vend dem halvvejs, indtil de er gyldne og gennemstegte.
  6. Dræn kartoflerne og mos dem med smør og mælk til en cremet konsistens.
  7. Rør friskhakket persille og purløg i kartoffelmosen og smag til med salt og peber.
  8. Server de krydrede frikadeller med den cremede urte-kartoffelmos varm.

Tips

  • For ekstra sprødhed på frikadellerne, spray let med olie før airfrying.
  • Du kan variere krydderierne efter smag, fx tilsætte lidt revet muskatnød i kartoffelmosen.
  • Tilføj evt. revet gulerod i farsen for lidt sødme og saftighed.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk