Krydret Ostebrød med Frisk Tomat og Spejlæg

Tilberedning: 20 minutter · 190 °C · Nem

Sprødt ostebrød med krydret tomat og blødt spejlæg

Ingredienser

  • 4 skiver rustikt brød
  • 150 g revet ost (fx cheddar eller mozzarella)
  • 2 stk tomater
  • 1 tsk røget paprika
  • 0,5 tsk chilipulver
  • frisk basilikum (til pynt), stk
  • 2 stk æg
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber, efter smag

Fremgangsmåde

  1. Skær tomaterne i små tern og bland dem med røget paprika, chilipulver, salt og peber.
  2. Pensl brødskiverne med olivenolie på begge sider.
  3. Fordel det krydrede tomatfyld jævnt på to af brødskiverne.
  4. Drys revet ost over tomatfyldet og læg de to resterende brødskiver ovenpå som låg.
  5. Forvarm airfryeren til 190°C.
  6. Læg ostebrødene i airfryer-kurven og steg i 8-10 minutter, til brødet er gyldent og osten smeltet.
  7. Imens steges spejlæggene let i en pande med lidt olivenolie, så blommen stadig er blød.
  8. Server ostebrødene varme med spejlæg på toppen og pynt med frisk basilikum.

Tips

  • Brug gerne et brød med grov krumme for ekstra tekstur.
  • Du kan variere krydderierne i tomatfyldet efter smag, fx lidt hvidløgspulver eller frisk chili.
  • Tilføj gerne et drys chiliflager for ekstra varme.
  • Hvis du ønsker, kan spejlæggene også tilberedes i airfryeren i små ovnfaste forme ved 160°C i 6-7 minutter.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk