Krydret Oksekød Yakitori

Tilberedning: 25 minutter · 190 °C · Nem

Krydret Oksekød Yakitori

Ingredienser

  • 400 g oksekød i tern (fx mørbrad eller flanksteak)
  • 3 spsk sojasauce
  • 2 spsk mirin
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk sake (kan erstattes med hvidvin)
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk revet frisk ingefær
  • træspyd (lagt i vand i 30 min.), stk
  • 1 stk forårsløg, skåret i stykker
  • sesamfrø til drys

Fremgangsmåde

  1. Bland sojasauce, mirin, sukker, sake, hvidløg og ingefær i en skål. Rør til sukkeret er opløst og marinaden er glat.
  2. Skær oksekødet i mundrette tern og læg dem i marinaden. Lad det marinere i mindst 30 minutter, gerne længere i køleskab.
  3. Træk oksekød og forårsløg skiftevis på de udblødte træspyd.
  4. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  5. Læg spyddene i airfryer-kurven i ét lag. Tilbered i 12-15 minutter, vend spyddene halvvejs og pensl med ekstra marinade for glans og smag.
  6. Når kødet er mørt og let karamelliseret, drysses spyddene med sesamfrø og serveres straks.

Tips

  • Udblød træspyddene i vand mindst 30 minutter for at undgå, at de brænder i airfryeren.
  • Du kan tilføje lidt chili eller sriracha til marinaden for ekstra varme.
  • Servér med friskkogt jasminris og syltede grøntsager for et komplet måltid.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk