Krydret Karryboller med Cremet Kartoffelsalat

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Krydret Karryboller med Cremet Kartoffelsalat

Ingredienser

  • 400 g Hakket svinekød
  • 1 stk Løg
  • 2 tsk Karrykrydderi
  • 1 tsk Paprika
  • 1 tsk Ras el hanout
  • 1 stk Æg
  • 3 spsk Rasp
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Peber
  • 600 g Kartofler
  • 150 g Græsk yoghurt
  • 2 spsk Mayonnaise
  • 1 spsk Dijonsennep
  • 1 spsk Æblecidereddike
  • 1 bunt Frisk purløg
  • 0,5 stk Rødløg

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i letsaltet vand. Lad dem afkøle.
  2. Hak løget fint og bland det med hakket svinekød, karry, paprika, ras el hanout, æg, rasp, salt og peber. Rør farsen godt sammen.
  3. Form farsen til ca. 12 jævnt store boller.
  4. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  5. Læg karrybollerne i airfryer-kurven med lidt afstand og steg dem i 20-25 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Vend dem eventuelt efter halvdelen af tiden.
  6. Imens karrybollerne steger, skær de kogte kartofler i tern og hak rødløg og purløg fint.
  7. Bland yoghurt, mayonnaise, dijonsennep og æblecidereddike i en skål til dressingen. Smag til med salt og peber.
  8. Vend kartoffeltern, rødløg og purløg i dressingen og juster konsistensen med lidt kogevand fra kartoflerne, hvis nødvendigt.
  9. Server de varme karryboller sammen med den cremede kartoffelsalat.

Tips

  • Tilsæt lidt friskrevet ingefær i farsen for ekstra friskhed.
  • Erstat svinekød med kyllingefars for en lettere version.
  • Kartoffelsalaten kan laves dagen før for mere smag.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk