Krydret Karryboller med Cremet Kartoffelsalat
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 400 g Hakket svinekød
- 1 stk Løg
- 2 tsk Karrykrydderi
- 1 tsk Paprika
- 1 tsk Ras el hanout
- 1 stk Æg
- 3 spsk Rasp
- 1 tsk Salt
- 0,5 tsk Peber
- 600 g Kartofler
- 150 g Græsk yoghurt
- 2 spsk Mayonnaise
- 1 spsk Dijonsennep
- 1 spsk Æblecidereddike
- 1 bunt Frisk purløg
- 0,5 stk Rødløg
Fremgangsmåde
- Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i letsaltet vand. Lad dem afkøle.
- Hak løget fint og bland det med hakket svinekød, karry, paprika, ras el hanout, æg, rasp, salt og peber. Rør farsen godt sammen.
- Form farsen til ca. 12 jævnt store boller.
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- Læg karrybollerne i airfryer-kurven med lidt afstand og steg dem i 20-25 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Vend dem eventuelt efter halvdelen af tiden.
- Imens karrybollerne steger, skær de kogte kartofler i tern og hak rødløg og purløg fint.
- Bland yoghurt, mayonnaise, dijonsennep og æblecidereddike i en skål til dressingen. Smag til med salt og peber.
- Vend kartoffeltern, rødløg og purløg i dressingen og juster konsistensen med lidt kogevand fra kartoflerne, hvis nødvendigt.
- Server de varme karryboller sammen med den cremede kartoffelsalat.
Tips
- Tilsæt lidt friskrevet ingefær i farsen for ekstra friskhed.
- Erstat svinekød med kyllingefars for en lettere version.
- Kartoffelsalaten kan laves dagen før for mere smag.