Krydret Indiske Kødboller
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 400 g Hakket oksekød
- 1 stk Løg, finthakket
- 2 fed Hvidløg, knust
- 1 tsk Revet ingefær
- 1 tsk Garam masala
- 1 tsk Spidskommen
- 0,5 tsk Chilipulver
- 0,5 tsk Korianderpulver
- 0,5 tsk Salt
- 0,25 tsk Sort peber
- 1 spsk Finthakket frisk koriander
- 1 stk Æg
- 3 spsk Rasp
- Madolie til pensling
Fremgangsmåde
- Bland hakket oksekød, finthakket løg, hvidløg, revet ingefær og krydderierne (garam masala, spidskommen, chilipulver, korianderpulver, salt og peber) i en stor skål.
- Tilsæt æg, rasp og frisk koriander. Rør farsen godt sammen, til den er ensartet og kan formes.
- Form farsen til små kødboller, cirka på størrelse med valnødder.
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Pensl kødbollerne let med lidt madolie for at få en fin stegeskorpe.
- Læg kødbollerne i airfryer-kurven i ét lag, uden at de rører hinanden.
- Tilbered kødbollerne i airfryeren i ca. 20-25 minutter, eller til de er gennemstegte og har en let sprød overflade. Vend dem evt. efter halvdelen af tiden for jævn stegning.
- Server de varme kødboller med frisk koriander og evt. en kølig yoghurt-dip.
Tips
- Du kan tilsætte finthakket chili, hvis du ønsker ekstra varme i kødbollerne.
- Prøv at tilføje lidt revet citronskal for en frisk note.
- Hvis farsen er for våd, kan du justere med ekstra rasp.
- Server med naanbrød og en frisk salat for et komplet måltid.