Krydret Falafel Bowl

Tilberedning: 28 minutter · 190 °C · Nem

Krydret Falafel Bowl med Friske Grøntsager

Ingredienser

  • 250 g Kikærter (udblødte eller dåse)
  • 1 stk Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 10 g Frisk persille
  • 10 g Frisk koriander
  • 1 tsk Spidskommen
  • 1 tsk Korianderpulver
  • 0,5 tsk Chilipulver
  • 0,5 tsk Bagepulver
  • Salt og peber, efter smag
  • 2 spsk Mel (f.eks. kikærtemel eller almindeligt mel)
  • 1 stk Agurk
  • 2 stk Tomater
  • 1 stk Rødløg
  • 100 g Salatmix
  • 100 g Kogte quinoa eller couscous
  • 100 g Græsk yoghurt eller vegansk yoghurt
  • 1 stk Citron (saft)
  • Olivenolie spray, efter smag

Fremgangsmåde

  1. Dræn kikærterne og blend dem groft sammen med hakket løg, hvidløg, persille og koriander i en foodprocessor.
  2. Tilsæt krydderierne, bagepulver, mel, salt og peber og blend til en sammenhængende fars. Juster konsistensen med mel, hvis den er for våd.
  3. Form små falafler med hænderne og forbered airfryeren ved at forvarme den til 190°C.
  4. Spray falaflerne let med olivenolie og læg dem i airfryer-kurven uden at de rører hinanden.
  5. Airfry falaflerne i ca. 15-18 minutter, eller til de er gyldne og sprøde, vend dem halvvejs undervejs.
  6. Skær agurk, tomater og rødløg i tern og anret med salatmix og quinoa i skåle.
  7. Læg de varme falafler ovenpå, dryp yoghurt rørt med citron over og server straks.

Tips

  • Du kan tilsætte lidt chili eller cayennepeber til falafelfarsen for ekstra varme.
  • Hvis farsen er for smuldrende, kan du tilsætte lidt vand eller olie for at binde den bedre.
  • Brug gerne kikærtemel for en glutenfri version.
  • Prøv også at servere med hummus eller tahindressing for ekstra smag.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk