Krydret Cremet Butter Tofu

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Krydret Cremet Butter Tofu i Airfryer

Ingredienser

  • 400 g fast tofu
  • 2 spsk olie
  • 1 stk løg, hakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk revet frisk ingefær
  • 1 stk grøn chili, finthakket (valgfri)
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk gurkemeje
  • 200 ml tomatpuré
  • 150 ml kødmælk
  • 50 g smør
  • 150 ml fløde
  • salt og peber efter smag
  • 1 spsk frisk koriander til pynt

Fremgangsmåde

  1. Pres tofuen for overskydende væske og skær den i tern på ca. 2 cm.
  2. Vend tofuternene med 1 spsk olie, lidt salt og peber. Læg dem i airfryerkurven i ét lag.
  3. Airfry tofu ved 190°C i 12-15 minutter, til de er let gyldne og sprøde. Vend halvvejs.
  4. Imens varmes 1 spsk olie i en gryde på middel varme. Tilsæt hakket løg, hvidløg, ingefær og chili og steg til blødt og duftende.
  5. Tilsæt garam masala, spidskommen, paprika og gurkemeje, og steg videre i 1 minut.
  6. Rør tomatpuré i og lad det simre i ca. 5 minutter, til saucen bliver lidt tykkere.
  7. Skru ned for varmen og tilsæt smør og fløde. Rør godt rundt og lad saucen simre blidt i 5 minutter.
  8. Tilsæt mælken lidt ad gangen under omrøring, og smag til med salt og peber.
  9. Vend de sprøde tofustykker i den varme smør-sauce og lad det varme igennem et par minutter.
  10. Pynt med frisk koriander og server straks.

Tips

  • Pres tofuen godt for at få en fastere og mere sprød konsistens.
  • Du kan justere styrken på retten ved at tilsætte mere eller mindre chili.
  • Server med basmatiris eller naanbrød for en komplet indisk middag.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk