Krydret Bønnefalafler med Cremet Myntet Tzatziki

Tilberedning: 30 minutter · 190 °C · Nem

Krydret bønnefalafler med cremet myntet tzatziki

Ingredienser

  • 400 g sorte bønner (kogte og drænede)
  • 1 stk lille løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, knust
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk røget paprika
  • 0,5 tsk chiliflager
  • 30 g frisk koriander, hakket
  • 50 g havregryn
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber, efter smag
  • 200 g græsk yoghurt
  • 1 stk agurk, revet og drænet
  • 1 spsk frisk mynte, finthakket
  • 1 spsk citronjuice
  • 1 fed hvidløg, knust til tzatziki
  • salt og peber til tzatziki, efter smag

Fremgangsmåde

  1. Kom sorte bønner, finthakket løg, hvidløg, spidskommen, røget paprika, chiliflager, koriander, havregryn, olivenolie, salt og peber i en foodprocessor. Blend til en grov fars, der kan formes.
  2. Form farsen til små falafler, ca. på størrelse med en valnød. Hvis farsen er for våd, tilsæt lidt ekstra havregryn.
  3. Forvarm airfryeren til 190°C.
  4. Placer falaflerne i airfryer-kurven i ét lag, uden at de rører ved hinanden. Tilbered i 12-15 minutter, vend falaflerne halvvejs, indtil de er sprøde og gyldne.
  5. Imens falaflerne tilberedes, lav tzatzikien ved at blande græsk yoghurt, revet agurk (drænet), mynte, citronjuice, hvidløg samt salt og peber i en skål. Smag til.
  6. Server de varme, krydrede falafler med den friske, cremede myntet tzatziki og evt. frisk salat eller pitabrød.

Tips

  • For ekstra sprødhed kan du spraye falaflerne med lidt olivenolie inden airfrying.
  • Havregryn kan erstattes med mandelmel for en nøddeagtig smag.
  • Tzatzikien kan laves dagen før for at udvikle smagene mere intensivt.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk