Krydrede Mini Pizzaer med Smeltet Ost og Frisk Basilikum

Tilberedning: 22 minutter · 190 °C · Nem

Krydrede Mini Pizzaer med Smeltet Ost og Frisk Basilikum

Ingredienser

  • 200 g Hvedemel
  • 120 ml Lunkent vand
  • 1 tsk Tørgær
  • 1 spsk Olivenolie
  • 0,5 tsk Salt
  • 150 g Hakkede tomater på dåse
  • 1 stk Hvidløgsfed
  • 0,5 tsk Chilipulver
  • 0,5 tsk Røget paprika
  • 1 tsk Tørret oregano
  • Salt og peber, efter smag
  • 100 g Revet mozzarella
  • 30 g Revet parmasan
  • 10 stk Friske basilikumblade
  • 1 spsk Olivenolie til pensling

Fremgangsmåde

  1. Bland tørgær med lunkent vand og lad det aktivere i 5 minutter.
  2. Tilsæt hvedemel, salt og olivenolie til gærblandingen og ælt til en blød, smidig dej.
  3. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i 30 minutter.
  4. Imens laves tomatsaucen: Hak hvidløget fint og sauter det kort i lidt olivenolie.
  5. Tilsæt hakkede tomater, chilipulver, røget paprika, oregano samt salt og peber efter smag.
  6. Lad saucen simre ved lav varme i 10 minutter, rør jævnligt, og juster krydderier.
  7. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  8. Del dejen i 8 små kugler og rul hver ud til mini pizzaer på ca. 10 cm i diameter.
  9. Fordel den krydrede tomatsauce på hver pizza, drys revet mozzarella og parmesan over.
  10. Læg pizzaerne i airfryerkurven (evt. i holdere eller på bagepapir) og bag i 10-12 minutter, til kanten er sprød og osten smeltet og gylden.
  11. Tag pizzaerne ud og pynt med friske basilikumblade samt et dryp olivenolie.
  12. Server straks og nyd de varme, smagfulde mini pizzaer.

Tips

  • For ekstra sprød bund kan du forbage pizzabundene i 3-4 minutter før topping.
  • Prøv at tilsætte lidt finthakket rød chili i tomatsaucen for mere varme.
  • Brug gerne en blanding af forskellige oste som cheddar eller gouda for variation.
  • Hvis dejen hæver langsomt, kan du stille den i en let lun ovn for hurtigere hævning.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk