Krydrede Mini Pizzaer med Smeltet Ost og Frisk Basilikum
Tilberedning: 22 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 200 g Hvedemel
- 120 ml Lunkent vand
- 1 tsk Tørgær
- 1 spsk Olivenolie
- 0,5 tsk Salt
- 150 g Hakkede tomater på dåse
- 1 stk Hvidløgsfed
- 0,5 tsk Chilipulver
- 0,5 tsk Røget paprika
- 1 tsk Tørret oregano
- Salt og peber, efter smag
- 100 g Revet mozzarella
- 30 g Revet parmasan
- 10 stk Friske basilikumblade
- 1 spsk Olivenolie til pensling
Fremgangsmåde
- Bland tørgær med lunkent vand og lad det aktivere i 5 minutter.
- Tilsæt hvedemel, salt og olivenolie til gærblandingen og ælt til en blød, smidig dej.
- Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i 30 minutter.
- Imens laves tomatsaucen: Hak hvidløget fint og sauter det kort i lidt olivenolie.
- Tilsæt hakkede tomater, chilipulver, røget paprika, oregano samt salt og peber efter smag.
- Lad saucen simre ved lav varme i 10 minutter, rør jævnligt, og juster krydderier.
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- Del dejen i 8 små kugler og rul hver ud til mini pizzaer på ca. 10 cm i diameter.
- Fordel den krydrede tomatsauce på hver pizza, drys revet mozzarella og parmesan over.
- Læg pizzaerne i airfryerkurven (evt. i holdere eller på bagepapir) og bag i 10-12 minutter, til kanten er sprød og osten smeltet og gylden.
- Tag pizzaerne ud og pynt med friske basilikumblade samt et dryp olivenolie.
- Server straks og nyd de varme, smagfulde mini pizzaer.
Tips
- For ekstra sprød bund kan du forbage pizzabundene i 3-4 minutter før topping.
- Prøv at tilsætte lidt finthakket rød chili i tomatsaucen for mere varme.
- Brug gerne en blanding af forskellige oste som cheddar eller gouda for variation.
- Hvis dejen hæver langsomt, kan du stille den i en let lun ovn for hurtigere hævning.