Kremet Italiensk Grøntsagslasagne i Airfryer

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Kremet Italiensk Grøntsagslasagne i Airfryer

Ingredienser

  • 1 stk Lille aubergine
  • 1 stk Stor courgette
  • 200 g Frisk spinat
  • 200 g Ricottaost
  • 100 g Mozzarellaost, revet
  • 100 g Parmesanost, revet
  • 300 ml Passata (tomatpuré)
  • 2 stk Hvidløgsfed
  • 1 tsk Tørret oregano
  • 1 tsk Tørret basilikum
  • 2 spsk Olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber, stk
  • 8 stk Lasagneplader (friske eller tørrede, skåret til luftfryer-størrelse)

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190°C.
  2. Skær aubergine og courgette i tynde skiver på langs, ca. 3 mm tykke. Læg dem i et dørslag, drys med salt og lad trække i 10 minutter for at trække væske ud. Dup dem tørre med køkkenrulle.
  3. Sauter spinaten let på en pande med lidt olivenolie og finthakket hvidløg, til den falder sammen. Krydr med salt og peber.
  4. Bland ricotta med halvdelen af parmesanosten, oregano, basilikum, salt og peber.
  5. Smør et ovnfast fad eller en lille airfryer-sikker form med lidt olivenolie.
  6. Start med et lag passata i bunden, derefter lasagneplader, aubergineskiver, courgetteskiver, ricottablanding, spinat og et drys mozzarella. Gentag lagene, og afslut med passata og resten af mozzarella og parmesan på toppen.
  7. Sæt formen i airfryeren og steg lasagnen ved 190°C i ca. 25 minutter, eller indtil overfladen er gylden og sprød, og lasagnepladerne er møre.
  8. Lad lasagnen hvile 5 minutter før servering.

Tips

  • For ekstra smag kan du tilsætte lidt frisk basilikum ovenpå ved servering.
  • Hvis du vil have mere bid, kan du tilsætte tynde skiver af rød peberfrugt mellem lagene.
  • Brug gerne friske lasagneplader for kortere tilberedningstid.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk