Kremede Kartoffel- og Pølsebakker med Smeltet Ost

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Kremede kartoffel- og pølsebakker med gylden ost

Ingredienser

  • 400 g Kartofler
  • 200 g Pølser (fx medister eller grillpølse)
  • 100 g Revet ost (fx cheddar eller mozzarella)
  • 1 stk Lille løg
  • 100 ml Madlavningsfløde
  • 1 tsk Tørret timian
  • 1 tsk Paprikapulver
  • Salt og friskkværnet peber, efter smag
  • 1 spsk Smør eller olie til smøring
  • 1 fed Hvidløg

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
  2. Hak løg og hvidløg fint, og skær pølserne i skiver.
  3. Smør små ovnfaste bakker eller forme, der passer i airfryeren, med smør eller olie.
  4. Fordel et lag kartoffelskiver i bundet af hver bakke, drys med lidt løg, hvidløg, salt, peber og halvdelen af timian og paprikapulver.
  5. Læg pølseskiver ovenpå, fordel lidt madlavningsfløde over og drys et lag revet ost.
  6. Gentag med kartoffelskiver, krydderier, fløde og ost, så bakkerne bliver fyldte, men ikke overfyldte.
  7. Sæt bakkerne i airfryeren og tilbered ved 190 grader i 25 minutter, til kartoflerne er møre og osten gylden og boblende.
  8. Lad bakkerne hvile et par minutter inden servering.

Tips

  • Du kan tilsætte lidt frisk timian eller persille på toppen for ekstra friskhed.
  • Prøv at erstatte madlavningsfløden med creme fraiche for en lidt mere syrlig smag.
  • Brug gerne pølser med krydderier for at give retten et ekstra smagsløft.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk