Kremede Fiskefrikadeller med Luftig Kartoffelmos

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Kremede Fiskefrikadeller med Luftig Kartoffelmos

Ingredienser

  • 400 g Hvid fiskefilet (fx torsk eller kuller)
  • 1 stk Løg
  • 1 stk Æg
  • 50 g Rasp
  • 1 tsk Dild, frisk hakket
  • 0,5 tsk Salt
  • 0,25 tsk Hvid peber
  • 500 g Kartofler, skrællede og skåret i tern
  • 2 spsk Smør
  • 1 dl Mælk
  • Frisk persille til pynt

Fremgangsmåde

  1. Skær fiskefileterne i mindre stykker og hak løget fint. Kom fisk, løg, æg, rasp, dild, salt og peber i en foodprocessor og blend til en jævn fars.
  2. Form farsen til små frikadeller med fugtige hænder.
  3. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  4. Læg fiskefrikadellerne i airfryer-kurven med lidt mellemrum og steg dem i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne og faste. Vend dem halvvejs.
  5. Imens koges kartoflerne møre i letsaltet vand, ca. 15 minutter.
  6. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem grundigt med smør og varm mælk til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
  7. Anret de varme fiskefrikadeller på en tallerken med kartoffelmos og pynt med frisk persille.

Tips

  • Du kan tilsætte lidt citronskal i farsen for en frisk smag.
  • Prøv at servere med dampede grøntsager for en balanceret middag.
  • Hvis farsen er for blød, tilsæt lidt ekstra rasp for bedre formbarhed.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk