Klassiske Ovnbagte Flæskestegssandwiches med Sprøde Svær
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 600 g flæskesteg med svær
- 1 tsk groft salt
- 0,5 tsk friskkværnet peber
- 4 stk friske burgerboller
- 1 dl rødkål, snittet
- 2 spsk mayonnaise
- 1 spsk groft sennep
- 1 stk æble, skåret i tynde skiver
- 1 stk frisk salat (f.eks. hjertesalat)
Fremgangsmåde
- Forbered flæskestegen ved at ridse sværen dybt med en skarp kniv i tern. Gnid sværen grundigt med groft salt og friskkværnet peber – sørg for at komme godt ned mellem ridserne.
- Læg flæskestegen i airfryer-kurven med sværen opad. Tilbered ved 190°C i 25 minutter, indtil sværen er sprød og gylden, og kødet er mørt. Tjek eventuelt med et stegetermometer, at kernetemperaturen er omkring 65°C.
- Tag stegen ud og lad den hvile i 5 minutter. Skær herefter flæskestegen i tynde, saftige skiver med sprøde svær intakt.
- Del burgerbollerne og rist dem let i airfryeren i 2-3 minutter ved 180°C, så de bliver let sprøde og varme.
- Bland mayonnaise og sennep i en lille skål og smør blandingen på bundene af bollerne.
- Byg sandwichene med et lag frisk salat, et par skiver af den ovnbagte flæskesteg med svær, nogle skiver æble og et generøst lag rødkål.
- Læg toppen af bollen på, og server straks, så sværen bevarer sin sprødhed.
Tips
- For ekstra smag kan du tilsætte lidt frisk timian eller rosmarin under sværen inden tilberedning.
- Hvis sværen ikke bliver helt sprød nok, kan du give den et ekstra par minutter ved høj varme i airfryeren til sidst – hold godt øje for at undgå brank.
- Prøv også at tilføje lidt syltede agurker for et frisk syrligt modspil.