Klassiske Ovnbagte Flæskestegssandwiches med Sprøde Svær

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Klassiske Ovnbagte Flæskestegssandwiches med Sprøde Svær

Ingredienser

  • 600 g flæskesteg med svær
  • 1 tsk groft salt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 4 stk friske burgerboller
  • 1 dl rødkål, snittet
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 spsk groft sennep
  • 1 stk æble, skåret i tynde skiver
  • 1 stk frisk salat (f.eks. hjertesalat)

Fremgangsmåde

  1. Forbered flæskestegen ved at ridse sværen dybt med en skarp kniv i tern. Gnid sværen grundigt med groft salt og friskkværnet peber – sørg for at komme godt ned mellem ridserne.
  2. Læg flæskestegen i airfryer-kurven med sværen opad. Tilbered ved 190°C i 25 minutter, indtil sværen er sprød og gylden, og kødet er mørt. Tjek eventuelt med et stegetermometer, at kernetemperaturen er omkring 65°C.
  3. Tag stegen ud og lad den hvile i 5 minutter. Skær herefter flæskestegen i tynde, saftige skiver med sprøde svær intakt.
  4. Del burgerbollerne og rist dem let i airfryeren i 2-3 minutter ved 180°C, så de bliver let sprøde og varme.
  5. Bland mayonnaise og sennep i en lille skål og smør blandingen på bundene af bollerne.
  6. Byg sandwichene med et lag frisk salat, et par skiver af den ovnbagte flæskesteg med svær, nogle skiver æble og et generøst lag rødkål.
  7. Læg toppen af bollen på, og server straks, så sværen bevarer sin sprødhed.

Tips

  • For ekstra smag kan du tilsætte lidt frisk timian eller rosmarin under sværen inden tilberedning.
  • Hvis sværen ikke bliver helt sprød nok, kan du give den et ekstra par minutter ved høj varme i airfryeren til sidst – hold godt øje for at undgå brank.
  • Prøv også at tilføje lidt syltede agurker for et frisk syrligt modspil.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk