Klassisk Sprødt Æg og Bacon Morgenmad

Tilberedning: 28 minutter · 180 °C · Nem

Sprødt æg og bacon serveret på en tallerken

Ingredienser

  • 4 skiver Bacon
  • 4 stk Æg
  • Smør eller olie til at smøre airfryer-kurven, tsk
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 180°C.
  2. Smør let airfryer-kurven med smør eller olie for at undgå, at æggene hænger fast.
  3. Læg baconskiverne i et enkelt lag i kurven, uden at de overlapper.
  4. Steg bacon i 8-10 minutter, indtil det er sprødt og gyldent. Vend dem halvvejs for jævn stegning.
  5. Tag baconen ud og læg dem på køkkenrulle for at dryppe af.
  6. Knæk æggene forsigtigt i små ovnfaste skåle eller silikoneforme, der passer i airfryer-kurven.
  7. Smag til med salt og peber på æggene.
  8. Sæt skålene med æg i airfryeren og tilbered ved 160°C i 6-8 minutter, eller indtil æggehviden er fast, men blommen stadig er let cremet.
  9. Server straks æggene sammen med den sprøde bacon.

Tips

  • Brug silikoneforme for at lette rengøringen og sikre, at æggene holder formen.
  • Du kan tilsætte lidt friskhakket purløg eller chili for ekstra smag på æggene.
  • Hvis du ønsker en fastere blomme, giv æggene et ekstra minut i airfryeren.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk