Karamelliserede Balsamico-Glaserede Rosenkål

Tilberedning: 30 minutter · 190 °C · Nem

Karamelliserede Balsamico-Glaserede Rosenkål

Ingredienser

  • 500 g Rosenkål
  • 2 spsk Olivenolie
  • 3 spsk Balsamicoeddike
  • 1 spsk Honning
  • 2 stk Hvidløgsfed
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl rosenkålene og trim den træede ende. Halver dem på langs.
  2. Pil og finthak hvidløgsfeddene.
  3. I en skål blandes olivenolie, balsamicoeddike, honning, hvidløg, salt og peber godt sammen.
  4. Vend rosenkålene i balsamico-blandingen, så de er godt dækkede.
  5. Forvarm airfryeren til 190°C.
  6. Læg rosenkålene i airfryer-kurven i et enkelt lag med snitfladen nedad.
  7. Tilbered i airfryeren i 18-20 minutter, til rosenkålene er gyldne og karamelliserede, og bløde indeni. Ryst kurven eller vend dem forsigtigt halvvejs.
  8. Server straks som et smagfuldt og sprødt tilbehør.

Tips

  • Tilføj lidt friskrevet parmesanost på toppen ved servering for ekstra smag.
  • Hvis du ønsker ekstra sprødhed, kan du forlænge tilberedningstiden med et par minutter, men hold øje, så de ikke brænder på.
  • Prøv at tilføje ristede pinjekerner eller hakkede valnødder for ekstra tekstur.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk