Hjerteformede Kyllingenuggets med Cremet Avocado-Dip

Tilberedning: 30 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde hjerteformede kyllingenuggets med cremet avocado-dip

Ingredienser

  • 400 g Kyllingebrystfilet
  • 1 tsk Røget paprika
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 0,5 tsk Salt
  • 0,5 tsk Sort peber
  • 1 stk Æg
  • 75 g Panko-rasp
  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 stk Moden avocado
  • 1 spsk Græsk yoghurt
  • 1 tsk Frisk limesaft
  • Frisk koriander, efter smag
  • Salt og peber til dip, efter smag

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingebrystet i ca. 2 cm tykke skiver og form dem til små hjerter med hænderne eller brug en lille hjerteformet udstikker.
  2. Bland røget paprika, hvidløgspulver, salt og peber i en skål.
  3. Pisk ægget sammen i en anden skål.
  4. Vend hjerteformede kyllingestykker først i krydderiblandingen, derefter i ægget og til sidst i panko-raspen, så de er godt dækket.
  5. Pensl eller spray kyllingenuggets med olivenolie for ekstra sprødhed.
  6. Forvarm airfryeren til 190°C.
  7. Læg kyllingenuggets i airfryer-kurven i ét lag og steg i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Vend dem halvvejs under tilberedningen.
  8. Imens blendes avocado, græsk yoghurt, limesaft, frisk koriander, salt og peber til en cremet dip.
  9. Server de varme hjerteformede nuggets med den cremede avocado-dip.

Tips

  • Hvis du ikke har en hjerteform, kan du forme nuggets med hænderne eller bruge en anden udstikker.
  • Panko-rasp giver ekstra sprødhed, men almindelig rasp kan også bruges.
  • Prøv at tilføje lidt chili i dippen for en spicy variant.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk