Sprøde Hjemmelavede Pomfritter med Cremet Hvidløgsmayo og Crunchy Kyllingenuggets
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 600 g Kartofler (fast sort)
- 2 spsk Olie (fx raps- eller solsikkeolie)
- 1 tsk Salt
- 0,5 tsk Friskkværnet peber
- 400 g Kyllingebryst
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Hvidløgspulver
- 0,5 tsk Chilipulver
- 1 tsk Salt
- 0,5 tsk Peber
- 1 stk Æg
- 100 g Panko rasp
- 100 g Mayonnaise
- 2 stk Hvidløgsfed
- 1 spsk Citronsaft
- 0,5 tsk Salt
- Friskkværnet peber efter smag
- 1 spsk Olivenolie til mayo
Fremgangsmåde
- Skræl kartoflerne og skær dem i ensartede stave på ca. 1 cm tykkelse. Skyl dem i koldt vand i 5 min for at fjerne stivelse, og tør dem grundigt.
- Vend kartoffelstavene i olie, salt og peber. Forvarm airfryeren til 190°C.
- Læg pomfritterne i airfryer-kurven i ét lag og steg i 20-25 minutter, ryst kurven halvvejs igennem, til de er gyldne og sprøde.
- Skær kyllingebrystet i mundrette stykker. Krydr med paprika, hvidløgspulver, chilipulver, salt og peber.
- Pisk ægget i en skål. Kom panko rasp i en anden skål.
- Dyp kyllingestykkerne først i ægget og derefter i panko, så de er godt dækkede.
- Når pomfritterne er færdige, sæt kyllingenuggets i airfryeren ved 190°C i 10-12 minutter, til de er gyldne og sprøde, og gennemstegte. Ryst kurven et par gange undervejs.
- Lav hvidløgsmayo ved at presse hvidløgsfed og blande det med mayonnaise, citronsaft, olivenolie, salt og peber. Smag til efter ønske.
- Server de sprøde pomfritter og crunchy kyllingenuggets varme med den cremede hvidløgsmayo som dip.
Tips
- For ekstra sprøde pomfritter, læg dem på et rent viskestykke efter vask og tør godt.
- Prøv at tilsætte frisk timian eller rosmarin til pomfritterne for en aromatisk variation.
- Du kan justere chilipulveret i kyllingenuggets efter ønsket styrke.
- Hvidløgsmayo kan også laves med lidt yoghurt for en lettere version.