Gyldne og Sprøde Frikadeller med Krydret Sennepsdip

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Gyldne og sprøde frikadeller med krydret sennepsdip

Ingredienser

  • 500 g Hakket svinekød
  • 1 stk Lille løg, finthakket
  • 1 stk Æg
  • 50 g Rasp
  • 2 spsk Mælk
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Sort peber
  • 0,5 tsk Maltede krydderier (f.eks. allehånde eller muskatnød)
  • 1 spsk Smør eller olie til pensling
  • 2 spsk Groft sennep
  • 2 spsk Creme fraiche
  • 1 tsk Honning
  • 0,5 tsk Chilipulver
  • Frisk persille til pynt

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  2. I en stor skål blandes hakket svinekød, finthakket løg, æg, rasp og mælk godt sammen.
  3. Tilsæt salt, peber og maltede krydderier og rør farsen ensartet.
  4. Form farsen til små, flade frikadeller (ca. 12 stk).
  5. Pensl frikadellerne let med smør eller olie for ekstra sprødhed.
  6. Læg frikadellerne i airfryer-kurven med lidt afstand mellem hver.
  7. Steg frikadellerne ved 190 grader i 20-25 minutter, vend dem efter 12 minutter for jævn sprødhed.
  8. Imens laves sennepsdippen ved at blande grov sennep, creme fraiche, honning og chilipulver godt sammen.
  9. Server de gyldne frikadeller varmt med den krydrede sennepsdip og friskhakket persille på toppen.

Tips

  • Hvis du vil have ekstra saftige frikadeller, kan du tilsætte lidt revet æble eller revet løg i farsen.
  • For en mere intens smag kan du bruge en blanding af svinekød og oksekød.
  • Pas på ikke at overfylde airfryer-kurven, så frikadellerne bliver sprøde og ikke dampede.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk