Gyldne og Sprøde Frikadeller med Krydret Sennepsdip
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 500 g Hakket svinekød
- 1 stk Lille løg, finthakket
- 1 stk Æg
- 50 g Rasp
- 2 spsk Mælk
- 1 tsk Salt
- 0,5 tsk Sort peber
- 0,5 tsk Maltede krydderier (f.eks. allehånde eller muskatnød)
- 1 spsk Smør eller olie til pensling
- 2 spsk Groft sennep
- 2 spsk Creme fraiche
- 1 tsk Honning
- 0,5 tsk Chilipulver
- Frisk persille til pynt
Fremgangsmåde
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- I en stor skål blandes hakket svinekød, finthakket løg, æg, rasp og mælk godt sammen.
- Tilsæt salt, peber og maltede krydderier og rør farsen ensartet.
- Form farsen til små, flade frikadeller (ca. 12 stk).
- Pensl frikadellerne let med smør eller olie for ekstra sprødhed.
- Læg frikadellerne i airfryer-kurven med lidt afstand mellem hver.
- Steg frikadellerne ved 190 grader i 20-25 minutter, vend dem efter 12 minutter for jævn sprødhed.
- Imens laves sennepsdippen ved at blande grov sennep, creme fraiche, honning og chilipulver godt sammen.
- Server de gyldne frikadeller varmt med den krydrede sennepsdip og friskhakket persille på toppen.
Tips
- Hvis du vil have ekstra saftige frikadeller, kan du tilsætte lidt revet æble eller revet løg i farsen.
- For en mere intens smag kan du bruge en blanding af svinekød og oksekød.
- Pas på ikke at overfylde airfryer-kurven, så frikadellerne bliver sprøde og ikke dampede.