Gyldne Hjerteformede Kyllingenuggets med Honning og Frisk Timian

Tilberedning: 30 minutter · 190 °C · Nem

Gyldne Hjerteformede Kyllingenuggets med Honning og Timian

Ingredienser

  • 400 g Kyllingebrystfilet
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Friskkværnet peber
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 1 stk Æg
  • 100 g Panko rasp
  • 1 spsk Frisk timian, hakket
  • 2 spsk Honning
  • 1 spsk Olivenolie
  • Smør eller olie til formfedtning

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingebrystet i ca. 1 cm tykke skiver og form hver skive til et lille hjerte med hænderne.
  2. Krydr kyllingehjerterne med salt, peber og hvidløgspulver.
  3. Pisk ægget sammen i en skål.
  4. Bland panko rasp med hakket frisk timian i en anden skål.
  5. Dyp hvert hjerte først i ægget og derefter i panko-timian-blandingen, så de bliver godt dækket.
  6. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  7. Pensl eller spray airfryer-kurven let med smør eller olie for at undgå fastklæbning.
  8. Læg kyllingenuggets i et enkelt lag i kurven uden at de rører hinanden.
  9. Tilbered i airfryeren i 12-15 minutter, vend dem halvvejs, indtil de er gyldne og sprøde indvendigt saftige.
  10. I en lille skål blandes honning og olivenolie. Når nuggets er færdige, pensles de straks med honningglasuret, mens de stadig er varme.
  11. Server straks for at bevare sprødheden og den fine sødme fra honningen.

Tips

  • Du kan variere timian med rosmarin eller oregano for en anderledes urteprofil.
  • Server nuggets med en frisk dip af græsk yoghurt og citron for ekstra friskhed.
  • Hvis du ønsker ekstra sprødhed, kan du give nuggets en ekstra omgang i panko før airfryering.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk