Guldbrune Grøntsagspaier med Cremet Ostepynt

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde grøntsagspaier med cremet ostetopping

Ingredienser

  • 200 g Butterdej
  • 1 stk Rød peberfrugt
  • 100 g Broccoli
  • 1 stk Gul squash
  • 1 stk Rødløg
  • 2 stk Æg
  • 100 ml Piskefløde
  • 100 g Fetaost
  • 50 g Revet cheddar
  • Tørret timian, tsk
  • Salt, tsk
  • Friskkværnet peber, tsk
  • Olivenolie, spsk

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  2. Skyl og skær peberfrugt, broccoli, squash og rødløg i små tern.
  3. Varm olivenolie i en pande og sautér grøntsagerne i 5 minutter, krydr med salt, peber og timian. Lad dem køle lidt af.
  4. Rul butterdejen ud og skær den i 4 lige store firkanter. Placer hver firkant i en lille tærteform eller i airfryer-papirforme.
  5. Fordel de let afkølede grøntsager i butterdejsformene.
  6. Pisk æg og piskefløde sammen og hæld blandingen over grøntsagerne i formene.
  7. Smuldr fetaost over fyldet og drys med revet cheddar som pynt.
  8. Sæt formene i airfryeren og bag paierne i 22-25 minutter, til butterdejen er gylden og osten er smeltet og let gylden.
  9. Tag paierne ud og lad dem hvile i et par minutter inden servering.

Tips

  • Du kan tilføje lidt frisk basilikum eller oregano for ekstra aroma.
  • Server paierne lune med en frisk grøn salat for en komplet ret.
  • Hvis du ønsker en vegansk version, kan du erstatte æg og fløde med plantebaserede alternativer og bruge vegansk ost.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk