Friske Fiskefrikadeller med Cremet Dilddressing og Luftige Ovnbagte Kartofler

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Friske Fiskefrikadeller med Dilddressing og Ovnbagte Kartofler

Ingredienser

  • 400 g hvid fiskefilet (torsk eller kuller)
  • 1 stk løg
  • 1 stk æg
  • 2 spsk fuldkornshvedemel
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 2 spsk smør til stegning
  • 600 g små kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • 0,5 tsk rosmarin, tørret
  • 150 g græsk yoghurt
  • 1 spsk frisk dild, hakket
  • 1 tsk citron saft
  • salt og peber til dilddressingen

Fremgangsmåde

  1. Skræl og kog kartoflerne møre i saltet vand i ca. 10 minutter. Lad dem køle af.
  2. Hak løget fint og blend fiskefileterne sammen med løg, æg, mel, salt og peber til en ensartet fars.
  3. Form farsen til små, flade fiskefrikadeller.
  4. Forvarm airfryeren til 190°C.
  5. Pensl kartoflerne med olivenolie og drys med rosmarin. Læg dem i airfryer-kurven og bag i 15 minutter, til de er sprøde og luftige.
  6. Sæt fiskefrikadellerne i airfryeren ved siden af kartoflerne eller bagefter, og steg dem i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.
  7. Imens blandes yoghurt, hakket dild og citronsaft til en cremet dressing. Smag til med salt og peber.
  8. Server de varme fiskefrikadeller med de luftige ovnbagte kartofler og den friske dilddressing.

Tips

  • Brug resterne af fiskefrikadellerne kolde i en frisk salat for en nem frokost.
  • For ekstra sprødhed kan fiskefrikadellerne pensles let med olie før stegning i airfryer.
  • Prøv at tilsætte lidt revet citronskal i fiskefarsen for mere friskhed.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk