Friske Citron- og Dildfiskefrikadeller

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Friske Citron- og Dildfiskefrikadeller

Ingredienser

  • 400 g Hvid fiskefilet (fx torsk eller rødspætte)
  • 1 stk Æg
  • 2 spsk Havregryn
  • 1 dl Skummetmælk
  • 1 stk Citron (skal og saft)
  • 2 spsk Frisk dild, finthakket
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Sort peber
  • 1 spsk Olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Hak fiskefileterne groft og kom dem i en stor skål.
  2. Tilsæt æg, havregryn, skummetmælk, fintrevet citronskal og saft, hakket dild, salt og peber.
  3. Rør farsen grundigt sammen, så den bliver ensartet og lidt klistret.
  4. Form farsen til 10 små frikadeller med fugtige hænder.
  5. Pensl frikadellerne med olivenolie for at sikre en let sprød overflade.
  6. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  7. Læg frikadellerne i airfryer-kurven med lidt afstand.
  8. Steg dem i 20-25 minutter, vend dem efter 12-15 minutter, til de er gyldne og faste.
  9. Lad frikadellerne køle lidt af inden de pakkes til madpakken.

Tips

  • Du kan erstatte dilden med frisk persille eller purløg for variation.
  • Server med en frisk citroncreme af græsk yoghurt til ekstra friskhed.
  • Hvis farsen virker for våd, tilsæt lidt ekstra havregryn for bedre konsistens.
  • Frikadellerne kan også fryses og tøs op til hurtige måltider.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk