Friskbagte Fiskefrikadeller med Cremet Citronmayonnaise

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Friskbagte fiskefrikadeller med citronmayonnaise

Ingredienser

  • 400 g Hvid fiskefilet (fx torsk eller rødspætte)
  • 1 stk Løg
  • 1 stk Æg
  • 50 g Rasp
  • 1 spsk Dild, friskhakket
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Peber
  • 1 tsk Sennep
  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 dl Mayonnaise
  • 0,5 stk Citron, saft og lidt revet skal
  • Frisk persille til pynt

Fremgangsmåde

  1. Hak løget fint og sauter det let på en pande med 1 spsk olivenolie, indtil det er blødt og gennemsigtigt. Lad det køle af.
  2. Skær fiskefileterne i mindre stykker og hak dem groft i en foodprocessor eller med en kniv, så fiskekødet stadig har lidt struktur.
  3. Kom fisk, afkølet løg, æg, rasp, dild, salt, peber og sennep i en skål og rør farsen godt sammen til en sammenhængende masse.
  4. Form farsen til 10-12 små frikadeller med let fugtede hænder.
  5. Pensl eller spray frikadellerne let med resten af olivenolien.
  6. Forvarm airfryeren til 190°C og læg frikadellerne i kurven i ét lag. Tilbered i 20-25 minutter, vend dem halvvejs, til de er gyldne og faste.
  7. Imens rører du mayonnaise sammen med citronsaft og revet citronskal til en frisk citronmayonnaise.
  8. Server de varme fiskefrikadeller med citronmayonnaise og drys med frisk persille.

Tips

  • For ekstra sprødhed kan du tilføje lidt ekstra rasp på toppen af frikadellerne, inden de airfryes.
  • Prøv at tilsætte lidt friskrevet ingefær eller chili i farsen for en let krydret variation.
  • Server med en frisk grøn salat eller nye kartofler for et komplet måltid.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk