Friskbagte Fiskefrikadeller med Cremet Citronmayonnaise
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 400 g Hvid fiskefilet (fx torsk eller rødspætte)
- 1 stk Løg
- 1 stk Æg
- 50 g Rasp
- 1 spsk Dild, friskhakket
- 1 tsk Salt
- 0,5 tsk Peber
- 1 tsk Sennep
- 2 spsk Olivenolie
- 1 dl Mayonnaise
- 0,5 stk Citron, saft og lidt revet skal
- Frisk persille til pynt
Fremgangsmåde
- Hak løget fint og sauter det let på en pande med 1 spsk olivenolie, indtil det er blødt og gennemsigtigt. Lad det køle af.
- Skær fiskefileterne i mindre stykker og hak dem groft i en foodprocessor eller med en kniv, så fiskekødet stadig har lidt struktur.
- Kom fisk, afkølet løg, æg, rasp, dild, salt, peber og sennep i en skål og rør farsen godt sammen til en sammenhængende masse.
- Form farsen til 10-12 små frikadeller med let fugtede hænder.
- Pensl eller spray frikadellerne let med resten af olivenolien.
- Forvarm airfryeren til 190°C og læg frikadellerne i kurven i ét lag. Tilbered i 20-25 minutter, vend dem halvvejs, til de er gyldne og faste.
- Imens rører du mayonnaise sammen med citronsaft og revet citronskal til en frisk citronmayonnaise.
- Server de varme fiskefrikadeller med citronmayonnaise og drys med frisk persille.
Tips
- For ekstra sprødhed kan du tilføje lidt ekstra rasp på toppen af frikadellerne, inden de airfryes.
- Prøv at tilsætte lidt friskrevet ingefær eller chili i farsen for en let krydret variation.
- Server med en frisk grøn salat eller nye kartofler for et komplet måltid.