Cremet Pasta Carbonara

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Cremet Pasta Carbonara med Sprød Pancetta

Ingredienser

  • 200 g Pasta (f.eks. spaghetti)
  • 100 g Pancetta eller bacon
  • 2 stk Æg
  • 50 g Parmesanost
  • Salt
  • Friskkværnet sort peber
  • 1 spsk Olivenolie
  • 1 fintsnittet Hvidløgsfed

Fremgangsmåde

  1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken, indtil den er al dente. Dræn og gem lidt af pastavandet.
  2. Skær pancetta eller bacon i små tern.
  3. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  4. Kom pancetta og finthakket hvidløg i airfryer-kurven, dryp med olivenolie og steg i 8-10 minutter, til pancettaen er sprød.
  5. Pisk æggene sammen i en skål med revet parmesan, salt og friskkværnet peber.
  6. Vend den varme pasta sammen med pancettaen i en stor skål. Tag lidt af pastavandet og tilsæt lidt ad gangen sammen med æggeblandingen, mens du hurtigt rører rundt, så saucen bliver cremet og ikke til røræg.
  7. Smag til med ekstra parmesan, salt og peber efter behov.
  8. Server straks, evt. med lidt ekstra parmesan på toppen.

Tips

  • Pas på ikke at tilberede æggene direkte i airfryeren; det er vigtigt, at varmen fra pastaen og pancettaen varmer æggeblandingen til en cremet sauce uden at koagulere den.
  • Gem lidt af kogevandet fra pastaen, det hjælper med at gøre saucen mere cremet.
  • Du kan bruge guanciale i stedet for pancetta for en mere autentisk smag.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk