Cremet Pasta Carbonara
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 200 g Pasta (f.eks. spaghetti)
- 100 g Pancetta eller bacon
- 2 stk Æg
- 50 g Parmesanost
- Salt
- Friskkværnet sort peber
- 1 spsk Olivenolie
- 1 fintsnittet Hvidløgsfed
Fremgangsmåde
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken, indtil den er al dente. Dræn og gem lidt af pastavandet.
- Skær pancetta eller bacon i små tern.
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- Kom pancetta og finthakket hvidløg i airfryer-kurven, dryp med olivenolie og steg i 8-10 minutter, til pancettaen er sprød.
- Pisk æggene sammen i en skål med revet parmesan, salt og friskkværnet peber.
- Vend den varme pasta sammen med pancettaen i en stor skål. Tag lidt af pastavandet og tilsæt lidt ad gangen sammen med æggeblandingen, mens du hurtigt rører rundt, så saucen bliver cremet og ikke til røræg.
- Smag til med ekstra parmesan, salt og peber efter behov.
- Server straks, evt. med lidt ekstra parmesan på toppen.
Tips
- Pas på ikke at tilberede æggene direkte i airfryeren; det er vigtigt, at varmen fra pastaen og pancettaen varmer æggeblandingen til en cremet sauce uden at koagulere den.
- Gem lidt af kogevandet fra pastaen, det hjælper med at gøre saucen mere cremet.
- Du kan bruge guanciale i stedet for pancetta for en mere autentisk smag.