Cremet Lasagne med Sprød Overflade

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Middel

Cremet lasagne med sprød overflade

Ingredienser

  • 300 g Hakket oksekød
  • 1 stk Løg, finthakket
  • 2 fed Hvidløg, knust
  • 400 g Hakkede tomater på dåse
  • 2 spsk Tomatpuré
  • 1 tsk Tørret oregano
  • 1 tsk Tørret basilikum
  • Salt og peber, efter smag
  • 200 g Lasagneplader (forhåndskogte eller tørre)
  • 40 g Smør
  • 40 g Hvedemel
  • 5 dl Mælk
  • 100 g Revet mozzarella
  • 50 g Revet parmesan

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190°C.
  2. Svits løg og hvidløg i en pande med lidt olie, til de er bløde.
  3. Tilsæt hakket oksekød og brun det godt.
  4. Kom hakkede tomater, tomatpuré, oregano, basilikum, salt og peber i. Lad simre i 10 minutter.
  5. Forbered bechamelsauce ved at smelte smør i en gryde, rør mel i og tilsæt mælk lidt efter lidt under omrøring, til saucen tykner.
  6. Smør et ildfast fad, der passer til airfryeren, og læg et lag lasagneplader i bunden.
  7. Fordel et lag kødsauce, et lag bechamelsauce og drys lidt mozzarella over.
  8. Gentag lagene, og slut af med bechamelsauce og parmesan på toppen.
  9. Sæt fadet i airfryeren og tilbered i ca. 25 minutter til lasagnen er gennemvarm og overfladen gylden og sprød.
  10. Lad lasagnen hvile et par minutter inden servering.

Tips

  • Brug forhåndskogte lasagneplader for at spare tid.
  • Dæk fadet med stanniol de første 15 minutter for at undgå for mørk overflade, fjern folie de sidste 10 minutter.
  • Tilsæt revet ost mellem lagene for ekstra smag.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk