Cremet Lasagne med Sprød Overflade
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Middel
Ingredienser
- 300 g Hakket oksekød
- 1 stk Løg, finthakket
- 2 fed Hvidløg, knust
- 400 g Hakkede tomater på dåse
- 2 spsk Tomatpuré
- 1 tsk Tørret oregano
- 1 tsk Tørret basilikum
- Salt og peber, efter smag
- 200 g Lasagneplader (forhåndskogte eller tørre)
- 40 g Smør
- 40 g Hvedemel
- 5 dl Mælk
- 100 g Revet mozzarella
- 50 g Revet parmesan
Fremgangsmåde
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Svits løg og hvidløg i en pande med lidt olie, til de er bløde.
- Tilsæt hakket oksekød og brun det godt.
- Kom hakkede tomater, tomatpuré, oregano, basilikum, salt og peber i. Lad simre i 10 minutter.
- Forbered bechamelsauce ved at smelte smør i en gryde, rør mel i og tilsæt mælk lidt efter lidt under omrøring, til saucen tykner.
- Smør et ildfast fad, der passer til airfryeren, og læg et lag lasagneplader i bunden.
- Fordel et lag kødsauce, et lag bechamelsauce og drys lidt mozzarella over.
- Gentag lagene, og slut af med bechamelsauce og parmesan på toppen.
- Sæt fadet i airfryeren og tilbered i ca. 25 minutter til lasagnen er gennemvarm og overfladen gylden og sprød.
- Lad lasagnen hvile et par minutter inden servering.
Tips
- Brug forhåndskogte lasagneplader for at spare tid.
- Dæk fadet med stanniol de første 15 minutter for at undgå for mørk overflade, fjern folie de sidste 10 minutter.
- Tilsæt revet ost mellem lagene for ekstra smag.