Cremede Svampesnurrer i Luftig Butterdej

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Cremede Svampesnurrer i Luftig Butterdej

Ingredienser

  • 200 g friske champignons
  • 1 stk lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk smør
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 tsk frisk timian
  • salt og friskkværnet peber, stk
  • 1 ark færdigkøbt butterdej
  • 1 stk æg til pensling
  • 1 spsk revet parmesan

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg fint. Skær champignons i små tern.
  2. Smelt smørret på en pande og sauter løg og hvidløg til de er bløde.
  3. Tilsæt champignons og steg til væsken er fordampet og svampene er let brunede.
  4. Hæld fløden i og lad det simre, til det er cremet og let tyknet. Krydr med salt, peber og frisk timian.
  5. Lad svampeblandingen køle af.
  6. Rul butterdejen ud og skær den i ca. 3 cm brede strimler.
  7. Fordel den afkølede svampeblanding på strimlerne og drys med revet parmesan.
  8. Snur hver strimmel til en spiral og læg dem i airfryer-kurven med lidt afstand.
  9. Pisk ægget og pensl snurrerne for en gylden overflade.
  10. Airfry ved 190°C i 20-25 minutter, eller til butterdejen er sprød og gylden.

Tips

  • Brug gerne en blanding af vilde svampe for ekstra smagsdybde.
  • Server snurrerne varme med en frisk dip som creme fraiche med citron og urter.
  • For ekstra sprødhed kan snurrerne efter airfryning hurtigt få et par minutter under grill i ovnen.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk